Website optimalisatie

Hoger in Google met een SEO specialist

Veel (startende) ondernemers zijn in het bezit van een mooie website, waarmee ze hun dienst, of product willen delen met hun doelgroep. Gezien het belang van zoekmachines zoals Google, is een goede positie in de zoekresultaten onmisbaar om die doelgroep te bereiken. Een vermelding in de top 3 is erg waardevol, maar gelet op de enorme hoeveelheid websites die streven naar die posities,  is het een flinke klus om dit te bereiken. Een SEO specialist inschakelen is vaak de beste oplossing als de zoektermen waarop jij wilt scoren populair zijn bij veel concurrenten. Hoe kies je de juiste partij, en wat mag er zeker niet ontbreken in het SEO advies van een specialist?

Seo Advies inwinnen bij een SEO specialist

Met een kleine zoektocht heb je binnen de kortste keren tientallen bedrijven gevonden die claimen jou bovenaan in Google te krijgen. Vaak is niet helemaal duidelijk wat er precies uitgevoerd gaat worden als je een dienst afneemt. Er zijn helaas bedrijven die zogenaamde Black Hat SEO toepassen, en daarom niet erg open zijn over de werkzaamheden. Meestal geven ze de werkwijze echter niet vrij, omdat er vaak een jarenlang proces van kennis vergaren aan vooraf is gegaan. Door direct alles openbaar te maken, lopen de SEO specialisten het risico dat anderen er met de “bedrijfsgeheimen” vandoor gaan. Hoe de bedrijven precies te werk gaan mag dan niet altijd uit de doeken worden gedana, er zijn wel een aantal aspecten die in een compleet SEO advies niet mogen ontbreken. We zullen deze hieronder uitleggen.

SEO Scan / SEO analyse

Voor er begonnen kan worden met de echte werkzaamheden, dient er altijd een SEO analyse, of SEO scan uitgevoerd te worden. Het is erg belangrijk dat er goed in kaart is gebracht, welke zoektermen er belangrijk zijn voor een bedrijf. Zonder gedegen SEO analyse, kan het bijvoorbeeld gebeuren dat er maandenlang gewerkt wordt aan zoektermen die niet gebruikt worden door de doelgroep. Het kan ook gebeuren dat er zoektermen worden geoptimaliseerd die extreem concurrerend zijn, en pas na jaren, en aanzienlijke investeringen, bovenin de zoekresultaten te vinden zullen zijn. Bij een SEO scan zal er gekeken worden welke zoektermen het meest geschikt zijn, waarbij haalbaarheid binnen een budget niet vergeten mag worden.

Inhoudelijke website optimalisatie

Zodra er een goede lijst met zoektermen is vastgesteld, dient er gekeken te worden naar de interne  website optimalisatie. Allereerst dient vastgesteld te worden op welke pagina’s de zoektermen het beste kunnen worden geoptimaliseerd. Hierbij is het belangrijk niet teveel zoektermen op een enkele pagina te verwerken. Zodra dit duidelijk is, dienen de teksten te worden geoptimaliseerd. Algemene richtlijnen hierbij zijn het verwerken van de zoektermen in de titel en meta description, in de zogeheten H1 titel, en voldoende opname in de tekst zelf.

Technische website optimalisatie

Naast de inhoudelijke aspecten, is het erg belangrijk dat er gekeken wordt naar de technische website optimalisatie. Belangrijkste elementen hierbij zijn:

Er zijn nog vele andere elementen van een website die in orde dienen te zijn, maar per SEO specialist zal hier andere waarde aan gehecht worden. De bovenstaande drie aspecten, mogen bij de technische website optimalisatie echter nooit ontbreken!

Linkbuilding

Nadat de content en techniek in orde zijn gemaakt, volgt er nog een zeer belangrijk onderdeel: linkbuilding. Door ervoor te zorgen dat er overal op het internet verwijzingen ontstaan naar je website, krijgt Google het signaal dat je site er toe doet. Zie het als een soort mond op mond reclame. Alhoewel niet elke SEO specialist deze dienst uitvoert, is het wel een onmisbaar element voor echt goede posities. Linkbuilding kan op een aantal manieren worden gedaan, o.a.:

Elke SEO specialist zal zijn eigen voorkeur hebben m.b.t. linkbuilding, dus dit zal per bedrijf vaak verschillen. Ongeacht de methode, is linkbuilding echter noodzakelijk voor een goede positie!

Op zoek naar de juiste SEO specialist

Met de bovenstaande richtlijnen weet je waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een SEO specialist. Kort samengevat dien je op zoek te gaan naar een SEO Advies, waarbij de volgende elementen aan bod komen:

Mobiele versie afsluiten