SEO optimalisatie

Wat is het nut van Google optimalisatie?

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 70% van de mensen die op zoek zijn naar een bepaald product of een dienst, hun zoektocht starten op een zoekmachine, waarbij Google de voorkeur geniet. In de meeste gevallen klikken de speurders niet verder dan de eerste pagina op Google. Kijk ook eens naar je eigen zoekgedrag wanneer je Googlet.
Dit betekent dus dat het belangrijk is voor jouw site om hoog in Google te staan, omdat je anders dagelijks vele mogelijke klanten misloopt.

Hoe is Google opgebouwd?

De eerste drie resultaten die je ziet op Google, zijn de betaalde resultaten, oftewel advertenties. De meeste zoekmachine bezoekers laten deze advertenties links liggen, en kijkt naar de gratis zoekmachine resultaten. Want dit geeft de bezoeker de indicatie dat deze resultaten geen advertenties nodig hebben gehad om zo’n hoge Google positie te hebben. Deze sites hebben een bepaalde status of autoriteit bereikt. 58% van de bezoekers zal op de eerste drie van deze natuurlijke links klikken omdat ze meer vertrouwen wekken dan bijvoorbeeld sites op pagina twee.
Deze drie sites zullen de meeste bezoekers krijgen, en dus naar verwachting ook meer potentiële klanten.
De conclusie: Het is belangrijk voor jou dat jouw site een toppositie in Google heeft, of in een van de andere zoekmachines, omdat dit meer autoriteit heeft en vertrouwen wekt, met als gevolg mogelijk meer klanten.

Hoe bereik je met seo optimalisatie een toppositie in Google?

De belangrijkste factoren die meespelen zijn de inhoud van jouw site, en het linkprofiel ervan. Hoe dit ervoor staat, kun je onderzoeken door middel van een SEO scan. Nu wil je natuurlijk gevonden worden op bepaalde woorden. Dit doe je door middel van seo optimalisatie. De zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden, worden verwerkt in de pagina’s van jouw site. Google pikt dit op en gaat hier autoriteit aan toebedelen. Daarna ga je verder het linkprofiel van je site verbeteren door middel van linkbuilding. Met als gevolg dat door seo optimalisatie jouw website hoger in Google komt te staan.

Een hoge positie voor jouw site in de zoekmachine

Nu je weet hoe belangrijk het is voor jouw site om hoog in Google te staan, denk je er waarschijnlijk over na hoe je dit gaat toepassen. Ga je zelf zoekmachine Google optimalisatie toepassen op jouw site, of laat je dit liever uitbesteden?
Sowieso is het aan te raden onze tips over zoekmachine optimalisatie te lezen. Heb je aan de hand daarvan nog vragen, of heb je besloten dat je een professioneel SEO optimalisatie bedrijf wilt inschakelen, maak dan gebruik van het onderstaande contactformulier, en help jouw site naar een toppositie in Google!

  Naam*

  E-mail*

  Website

  Zoekwoord(en)

  Uw bericht

  Mobiele versie afsluiten