Linkbuilding

Waarom linkbuilding?

Wil je dat jouw site een hogere positie krijgt in de Google zoekresultaten, dan zul je interne optimalisatie uit moeten voeren. Echter, dit is niet de enige factor die meespeelt. Net zo belangrijk, of misschien nog wel belangrijker is het dat jouw site een goed linkprofiel heeft. Simpel gezegd, dat andere sites naar jouw site linken, en je hierdoor een verbeterde Google positie krijgt op voor jou interessante zoektermen. Dit doe je door middel van linkbuilding.

free-image-for-your-seo-blog-or-web-marketing-website-1636062-1279x853

Hoe werkt het?

Het voorgenoemde maakt dat linkbuilding simpeler klinkt dan het is. Want er spelen meerdere factoren een rol. Linkbuilding is proberen jouw links te laten plaatsen op andere, relevante sites. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blogs en startpagina’s.
Hierbij varieer je in de links die je laat plaatsen. Zo laat je de ene keer een link plaatsen naar je homepage, en de andere keer een link naar een specifiek product of dienst, waarbij je ook de titel van je link laat variëren.
De meeste webmasters zullen je vragen een link terug te plaatsen op jouw site. Echter, het is juist de bedoeling dat jij meer inkomende links hebt dan uitgaande. Een SEO bedrijf kan je hierbij helpen.
Een laatste factor die meespeelt is de regelmatige updates van Google zelf. Google wordt namelijk steeds slimmer, en gaat telkens kritischer kijken naar de links die jij hebt laten plaatsen.

Waarom SEO uitbesteden?

Natuurlijk kun je het besluit nemen zelf de linkbuilding van je website te doen. Echter, hier gaat veel tijd mee gepaard. Zo moet je denken aan het zoeken naar en vinden van relevante websites om jouw link op te plaatsen, deze vervolgens contacteren en de webmaster zo ver krijgen jouw link te plaatsen. Maar wil je dit wel?
Je bent tenslotte ondernemer, en je moet je vooral bezig kunnen houden met het verkopen van je product of dienst. Linkbuilding uitbesteden betekent dat jij meer tijd hebt voor ondernemen, en zal waarschijnlijk ook leiden tot een meer succesvolle campagne.

Ga je de SEO uitbesteden aan een professioneel bedrijf, dan zal deze een analyse uitvoeren op jouw website, en je aan de hand hiervan een advies geven wat betreft door te voeren verbeteringen. Ga je ook de linkbuilding uitbesteden aan het SEO bedrijf, dan zal dit ervoor zorgen dat het linkprofiel van jouw website verbeterd wordt, en jouw website langzaam maar zeker de gewenste hogere posities in Google zal bereiken.

Aan de slag

Wellicht heb je na dit te hebben gelezen wat meer inzicht in wat linkbuilding inhoudt. Een van de belangrijkste punten in je SEO-strategie is het creëren van kwalitatieve en diverse links naar je website, en dit is een tijdrovende klus.

Heb je vragen, of wil je het linkbuilding uitbesteden en een professioneel SEO bedrijf hiervoor inschakelen, neem dan contact op via dit formulier:

    Naam*

    E-mail*

    Website

    Zoekwoord(en)

    Uw bericht