SEO en het belang van goede webteksten – praktijkcase

Scoren met SEO tekstEr wordt vaak gezegd dat goede SEO teksten voor zoekmachine optimalisatie erg belangrijk zijn. Maar wil je hoog scoren in Google of een andere zoekmachine, dan is er vaak meer nodig dan alleen geoptimaliseerde content. Toch blijft de tekst de basis voor zoekmachine optimalisatie, als de fundering van een huis. Om dit te laten zien kijken we naar een voorbeeld uit de praktijk van een nieuw, natuurlijk afslankproduct.

Goed scoren met een afslankproduct

De telefoon trilde in mijn zak. Ik pakte hem eruit en zag dat een klant van me belde. Hij legde uit dat er een nieuw afslankproduct op de markt gebracht ging worden. Het was het nieuwe afslankmiddel IBIO.

Hij was erg enthousiast over het product, omdat het succesvol getest is op veel bekende Nederlanders, je er lekkere recepten bij krijgt van tv-kok Caspar Bürgi en het een natuurlijk product is dat zorgt dat je snel afvalt zonder honger gevoel. Het product zal komende tijd waarschijnlijk erg populair worden en daardoor naamsbekendheid krijgen. Hij is aangesteld als enige officiële webshop en wilde daarom dat hij goed scoort in de zoekmachine als mensen zoeken op ‘ibio’ of ‘i bio’.

Hoog in zoekmachine met alleen tekst

Omdat het een nieuw product betreft, is de concurrentie nog niet groot. Dit is een voordeel bij zoekmachine optimalisatie. De website die het best naar boven kwam was de website van de producent. Deze heeft als eerste over het product geschreven en de website bestaat het langst. Dit zijn 2 erg belangrijke punten voor de zoekmachine.

De klant heeft www.i-bioconsulent.nl aangevraagd en de webshop erop gezet. Vervolgens heb ik een tekst geschreven die helemaal geoptimaliseerd is voor de zoekmachine en hebben we de andere pagina’s ook op het zoekwoord aangepast. Zonder verdere zoekmachine optimalisatie om de autoriteit te verhogen, zoals linkbuilden en social media staat de site binnen een aantal weken nu in Google met het zoekwoord ‘i bio’ op de tweede plek, net onder de site van de producent.

Met het zoekwoord ‘ibio’ staat de site zelfs als eerste zoekresultaat van de afslankproducten ver boven de site van de producent, onder een aantal sites die gaan over Bachelor International Betrekkingen en Internationale organisatie, wat afgekort IBIO is. Deze sites bestaan al veel langer en hebben daarom hogere autoriteit voor de zoekmachine. Om boven deze resultaten te komen, moeten we hoogstwaarschijnlijk de autoriteit toch gaan verhogen met goede links naar de site (linkbuilding). Ook met het zoekwoord ‘ibio afvallen’ staat de site bovenaan, net boven de site van de producent.

Hoog in Google en dan?

In het bovenstaande voorbeeld zien we dus dat goede SEO teksten enorm belangrijk zijn om gevonden te worden in de zoekmachine. Er komen inmiddels steeds meer sites die over afvallen via IBIO gaan, maar i-bioconsulent blijft zijn positie behouden. Als je eenmaal goed scoort, verdien je van Google een bepaalde autoriteit en is het voor andere sites moeilijker om boven jou te komen. Wil je de positie behouden, dan hoef je qua website optimalisatie alleen je site bij te houden. Dit kun je doen door af en toe nieuwe content toe te voegen en telkens een paar links naar je website te vergaren.

Websiteoptimalisatie.net

Freelance website marketeer en tekstschrijver, gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, verhogen van de conversie (hoeveel bezoekers klant worden) en het gebruik van psychologische aspecten in teksten en design.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *