Zoekmachine trucs die je snel vergeet

Zoekmachine trucs die je vergeetBij website optimalisatie voor zoekmachines zoals Google let je meestal op de bekendste punten zoals: zoekmachine geoptimaliseerde teksten, een schone en begrijpbare broncode en zoveel mogelijk relevante links naar de site. Maar er zijn nog veel meer factoren die ook erg belangrijk zijn voor de Google waardering van je website, maar je snel vergeet of onderschat.

Zoekmachine optimalisatie voor de lezer

Ga je jouw website optimaliseren, dan let je waarschijnlijk vooral op de aspecten die goed zijn voor de zoekmachine. Echter heb je de site gemaakt voor de bezoekers, dat zijn tenslotte de mogelijke klanten. Google beseft dat maar al te goed. Om deze reden wordt de gebruiksvriendelijkheid van je website, de laadtijd en interne linkstructuur steeds belangrijker. Deze en nog vele andere factoren komen misschien niet als eerste in je op bij de website optimalisatie, maar zijn toch erg belangrijk. In deze blog wilde ik een aantal punten bespreken, maar zag dat Peter Dommerholt al een mooie opsomming had gemaakt met korte omschrijvingen erbij. Je vindt deze in zijn blog Google Ranking Factoren die worden onderschat!

Het nieuwe optimaliseren

Eind februari 2011 heeft Google de Panda update gelanceerd: een algoritme update die zich vooral richt op de gebruikerservaringen. Hiermee wordt een eind gemaakt aan slechte en gekopieerde content, foute zoekmachine trucs en onlogische website. Eigenlijk worden goede websites beloond en profiteren wij als zoeker daarvan. Ga je dus bezig met website optimalisatie, zorg dan dat je geen dingen toevoegt die alleen bedoeld zijn voor de zoekmachine, maar dat ze een toegevoegde waarde voor de lezer hebben.

Websiteoptimalisatie.net

Freelance website marketeer en tekstschrijver, gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, verhogen van de conversie (hoeveel bezoekers klant worden) en het gebruik van psychologische aspecten in teksten en design.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *