Wordt jouw site goed gevonden – deel 3

In deel 2 legde ik uit hoe Google werkt en vertelde iets over linkbuilding. Vandaag gaan we daar iets dieper op in.

Om goed te scoren in de zoekresultaten, is het belangrijk dat de zoekmachine jou website belangrijk vindt. Dit wordt bepaald door het aantal en de kwaliteit van de inkomende links . Wil je goed gevonden worden is het dus belangrijk om veel relevante verwijzingen naar je site te hebben. Deze links krijg je door te linkbuilden. Linkbuilding is eigenlijk het verkrijgen van links naar jouw website. Hieronder vind je tips.

Welke links zijn goed

Er zijn verschillende manieren om goede links te verkrijgen. Wat belangrijk is, is dat de relevantie hoog is. Een link van een restaurant heb je als fietsenmaker niet zoveel aan en kan je positie zelfs verminderen. Een link van een fietsproducent wel. Hoe belangrijker de linkende website is, hoe meer de link meetelt. Tevens is een eenzijdige link (dus dat je wel een link naar jouw site hebt, maar geen terug) het waardevolst.

Linkbuilding, hoe doe je dat

Linkbuilding kost veel tijd, maar levert je uiteindelijk een goede positie in zoekmachines, en dus nieuwe bezoekers op. Simpele manieren om links te scoren is door:

•  Inschijven op startpagina’s

•  Linkruil met webmasters

•  Reageren op blogberichten

•  Links vanaf je eigen Social media pagina’s (Twitter, Facebook etc.)

Deze links zijn makkelijk te verkrijgen en daardoor minder waardevol voor je positie. Echter nog steeds belangrijk.

Kwaliteit links verkrijgen

Links die flink meetellen, zijn lastiger te verkrijgen. Hiervoor dien je contact op te nemen met de webmaster van relevante sites , die al door de zoekmachine als belangrijk zijn geacht. Je vraagt vervolgens of ze een link op hun site willen plaatsen. Om de juiste sites te vinden, zoek je in bijvoorbeeld Google potentiële websites. Deze controleer je op relevantie en stuur je, indien bruikbaar voor jouw site, een verzoek. Hou er rekening mee dat je ongeveer 1000 sites moet controleren om 100 goede over te houden. Als je het op een goede manier vraagt, plaatsen ongeveer 20 websites een link. Je dient dus 1000 websites te bekijken en controleren om 20 links te verzamelen.

Als je weinig tijd hebt, kan je linkbuilding uitbesteden om toch hoger te scoren in de zoekmachines.

Wil je professionele linkbuilding voor jouw bedrijf? In de maand maart 2011 krijg je 10% korting op linkbuilding pakketten. Neem snel contact op of bel 06 414 265 34 .

Websiteoptimalisatie.net

Freelance website marketeer en tekstschrijver, gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, verhogen van de conversie (hoeveel bezoekers klant worden) en het gebruik van psychologische aspecten in teksten en design.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *