Haal meer klanten uit je website

    

‘Meten is weten en gissen is missen’ zei mijn scheikunde leraar vroeger altijd. Dat werkt zo in de scheikunde, maar ook in de marketing. Als je de meeste conversie uit je website wil halen, kom je er niet onder uit om verschillende onderdelen te testen.

Wat doen je bezoekers

Weet je hoe de bezoeker op jouw site navigeert, of waar deze weg klikt, kan je hier op inspelen. Als je niet bijhoudt hoeveel mensen jouw website bezoeken of weet hoeveel er op de site blijven, raad ik je zeer aan om gratis Google Analytics aan je site toe te voegen. Het aanmaken van een account en toevoegen aan je site is simpel . Hiermee zie je hoeveel bezoekers er op je site komen, via welke zoekwoorden of link, hoe lang ze op je site zijn, welke pagina’s bezocht worden en nog veel meer. Ook kan je hem koppelen aan je Adwords account. Vind je het lastig om de code in je site te plakken, laat het me weten, dan help ik je.

Weet wat werkt

Waarom de ene pagina wel werkt en de andere niet, kan aan van alles liggen. Het kunnen bijvoorbeeld bepaalde woorden zijn, de indeling van de pagina, de kleur van een button of de positie ervan. Wat het beste werkt voor jouw website ontdek je door verschillende mogelijkheden uit te proberen.

Verdubbel je conversie

Er zijn verschillende programma’s waarmee je jouw website kunt testen, zoals bijvoorbeeld Google Website Optimizer , maar nu ook Optimizely . Dit is een heel handige tool waarmee je voor weinig geld (vanaf 16 euro per maand), verschillende tests kan laten draaien. Optimizely houdt bij welke pagina het beste werkt. Op deze manier kan je makkelijk de conversie van je website verdubbelen . Kijk onderstaande video en laat je overtuigen. Je kunt de tool 30 dagen gratis proberen.

 

Websiteoptimalisatie.net

Freelance website marketeer en tekstschrijver, gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, verhogen van de conversie (hoeveel bezoekers klant worden) en het gebruik van psychologische aspecten in teksten en design.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *