5 manieren om te zorgen dat mensen jouw site vertrouwen

Een website is heel onpersoonlijk. Er is namelijk geen persoonlijk contact, je ziet geen andere klanten en er is geen fysiek pand waar je naar binnen kunt lopen. Een website is een ding en als je weg klikt voel je je niet schuldig. Toch zijn er manieren om een website te optimaliseren, waardoor deze persoonlijker wordt, mensen zich er verbonden mee voelen en daardoor sneller blijven hangen. Wil je dat mensen je site vertrouwen, dan moet je dit creëren! Dit kan op verschillende manieren:

1 – Laat zien dat er een persoon achter de website zit

Je doet niet graag zaken met een stukje tekst en een plaatje van een product. Stel je wordt opgebeld en de stem aan de andere kant zegt: ‘Hoi ik zeg niet mijn naam, maar vertrouw me en koop dit product’. Zou jij hiervoor gaan? Geef je bezoekers daarom het gevoel dat je bedrijf niet alleen maar een website is en plaats een foto van jezelf of je personeel. Op deze manier wordt jouw bedrijf online menselijker. Daarbij durf je jouw gezicht te laten zien en dat geeft vertrouwen.

Ook social media is een goede manier om een gezicht aan je bedrijf te geven. Door regelmatig interessante berichtjes op Twitter, Facebook en LinkedIn te plaatsen, laat je zien dat er een persoon achter het bedrijf zit en profileer je jezelf als expert op je vakgebied. Als je dan ook nog eens reageert op berichten/vragen van je klanten en volgers, schep je een band met diegene en zullen ze sneller je product of dienst aanschaffen of jou aanraden bij anderen.

2 – Vertrouwen winnen door vriendelijke foto’s

Lachende gezichten en mensen die in de camera kijken, geven vertrouwen en een goed gevoel. Mensen die blij zijn, zijn tevreden en je koopt graag iets waar klanten tevreden zijn. In de winkel word je ook graag geholpen door vriendelijk personeel. Zo is het op een site ook. Daarbij geeft een foto van iemand die in de camera kijkt een open houding: je hebt geen geheimen.

3 – Stel bezoekers gerust met zekerheden

Mensen houden niet van onzekerheid. Ze willen graag weten waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten na de aanschaf. Bij de keuze voor een product of dienst, komen allerlei vragen over de betrouwbaarheid naar boven. Als je deze kunt wegnemen, ben je al een flinke stap dichterbij de verkoop. Dit kan bijvoorbeeld door:

  • Garanties op je website te vermelden
  • Logo’s van keurmerken of organisaties waar je bij aangesloten bent laten zien
  • Referenties van tevreden klanten tonen
  • Onafhankelijke testresultaten op je site zetten

4 – Wees niet geheimzinnig over je contact gegevens

Laat zien dat je geen geheimen hebt en niet bang bent voor confrontatie met je (potentiële) klanten. Zet je adres op je contactpagina en op elke pagina je telefoonnummer. Op deze manier kunnen bezoekers op elke manier contact met je opnemen en zijn ze niet bang dat ze betaald hebben en niks meer van je horen: je bent tenslotte goed bereikbaar. Daarbij zorgt je telefoonnummer op elke pagina ervoor dat mensen niet hoeven zoeken op het moment dat ze contact met je op willen nemen en dat verhoogt de kans dat ze daadwerkelijk bellen.

5 – Laat zien hoeveel klanten je hebt

Er zijn veel manieren om mensen te overtuigen, maar wat andere zeggen is toch meestal het betrouwbaarst. Dit heet sociale bevestiging en werkt zowel offline als online heel goed. Bezoekers houden van sociale bevestiging. Als er veel mensen een product hebben gekocht, dienst hebben afgenomen of een pagina hebben geliked, zal dit wel goed zijn. Laat daarom zien hoeveel klanten je hebt, laat ze een referentie schrijven of toon hoeveel mensen lid zijn van je nieuwsbrief, Facebook, Twitter etc.

Website optimalisatie voor extra vertrouwen

Ga je jouw website optimaliseren neem bovenstaande punten dan daarin mee. Probeer zoveel mogelijk vertrouwenspuntjes in je site te verwerken, maar hou de overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid in de gaten. Vertrouwen creëren is een slimme truc om meer klanten uit je website te halen, maar het moet natuurlijk wel duidelijk zijn wat je aanbiedt. Dit is nog altijd het allerbelangrijkst aan je website.

 

 

Websiteoptimalisatie.net

Freelance website marketeer en tekstschrijver, gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, verhogen van de conversie (hoeveel bezoekers klant worden) en het gebruik van psychologische aspecten in teksten en design.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *