Wat er niet is, willen we hebben

Creeer schaarsteMensen worden geprikkeld door schaarste. Als iets zeldzaam of uniek is, willen ze het hebben. Bij website optimalisatie, kun je hier mooi op inspelen om meer verkoop te genereren. Leer hoe je met een paar simpele wijzigingen iets wat negatief lijkt kan omzetten naar een verkoop booster.

Activeer de website bezoeker

Op veel webshops zie je naast artikelen staan “in voorraad”. Dat is logisch, want mensen vinden het fijn als iets direct beschikbaar is. Maar het zorgt er ook voor dat ze het later ook kunnen bestellen, het is toch voorradig. Ook zie ik soms op sites “Ik heb nog genoeg ruimte voor nieuwe klussen” Wederom is het fijn dat de timmerman direct je kozijn kan vervangen, maar als hij geen klussen heeft, is hij dan wel goed genoeg? Als je aangeeft dat je voldoende tijd of producten hebt, is de drang niet zo groot om je direct op te bellen of te bestellen. Laat zien dat de klant nú moet bestellen, omdat hij of zij anders wel eens achter het net vist.

Hoe creëer je schaarste

Als je op een website aangeeft dat je nog paar weinig producten/tijd hebt, geeft dat niet alleen aan dat het blijkbaar goed afgenomen wordt, het zorgt er ook voor dat je direct actie onderneemt. Stel je toch voor dat die stoere fiets er morgen niet meer is, dan heeft Milan zijn cadeau niet voor zijn 5de verjaardag!

meer klanten door schaarste

HEMA zet op haar site dat er nog maar 9 fietsjes aanwezig zijn.

 

Je kan op je website schaarste creëren door bijvoorbeeld neer te zetten dat je nog maar ruimte hebt voor één klus deze maand of dat er nog maar 4 op voorraad zijn. En als je dan ook nog aangeeft hoeveel bezoekers er momenteel op je site zijn, dan wordt het wel heel lastig om nog even te wachten met de aanschaf. Let wel op dat je er niet om gaat liegen, als de klant erachter komt, ben je het vertrouwen kwijt. Je kan dit bijvoorbeeld op de site plaatsen als je een drukke agenda hebt, om zo de laatste gaatjes te vullen of de verkoop van een bepaald product te stimuleren.

Je kan ook op de contactpagina zetten ‘vraag naar mijn beschikbaarheid’. Op deze manier lijkt het of je niet altijd tijd hebt, maar kun je in principe nog helemaal vrij zijn.

Websiteoptimalisatie.net

Freelance website marketeer en tekstschrijver, gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, verhogen van de conversie (hoeveel bezoekers klant worden) en het gebruik van psychologische aspecten in teksten en design.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *