Tips voor het instellen en gebruik van uw webmail 

Webmail is eigenlijk niets nieuws, het is al jaren mogelijk om vanaf verschillende apparaten toegang te krijgen via de mailbox. En dan hebben we het niet alleen over de bekende diensten zoals Gmail en Hotmail, maar ook is het mogelijk om via uw provider een e-mail te krijgen en te gebruiken. Online is er veel informatie te vinden over het gebruik en het instellen van de webmail. Voor het gemak zetten wij de belangrijkste tips voor uw op een rijtje, zodat u snel en eenvoudig alle handelingen rondom bijvoorbeeld uw Ziggo mail instellen kunt afronden en aan de slag kunt. 

Denk goed na over de wachtwoorden 

Bij het instellen van de webmail, wordt er altijd gevraagd naar welk wachtwoord u wilt gebruiken voor uw account. Vaak wordt hier snel even iets ingetypt, om er vanaf te zijn. Maar we kunnen eigenlijk niet vaak genoeg zeggen dat het verstandig is om een sterk wachtwoord te verzinnen. Onder sterk wachtwoord verstaan we een wachtwoord van minstens zes tekens, zonder persoonlijke informatie, zonder cijferreeks en waar leestekens en kleine en grote letters met elkaar afgewisseld worden. Zo maakt u het hackers en de programma’s die zij gebruiken om uw wachtwoord te raden een stuk moeilijker om in te breken in uw account. Vindt u het lastig om zelf een sterk wachtwoord te verzinnen? Ga dan online eerst op zoek naar de programma’s (generators) die deze sterke wachtwoorden voor u aanmaken. Vaak is er ook een mogelijkheid om de verschillende wachtwoord ook in het programma op te slaan. 

Spam vermijden 

U wilt natuurlijk het liefst e-mails ontvangen met interessante informatie. Hoe vervelend is het dan als de inhoud van uw mailbox eigenlijk grotendeels bestaat uit ongewenste e-mails. Gelukkig is er een manier om deze spam te vermijden. Bij uw Ziggo mail kunt u bijvoorbeeld een spambox instellen. Mochten er tussendoor nog e-mails binnenkomen die eigenlijk ook ongewenst zijn, dan kunt u deze bovenaan het bericht markeren als ongewenst. Het bericht wordt dan verplaatst naar alle berichten onder het tabblad met spam. 

Digitaal adresboek 

Heeft u net een mooie groepsmail gemaakt, bent u de helft van de e-mailadressen kwijt. Dat is natuurlijk zeer vervelend. Om dit te voorkomen is het ook mogelijk om een adresboek in te stellen. Zo kunt u niet alleen heel handig de e-mailadressen opslaan, maar bespaart het u voortaan ook een hoop tikwerk. Heeft u Ziggo webmail? Dan klikt u linksboven in de zwarte balk op de optie ‘Adresboek’ > ‘Nieuw’ > ‘Contactpersoon toevoegen’.  Vul hier de contactgegevens in en sla het geheel op. Herhaal de stappen vanaf ‘Nieuw’ indien u nog meer e-mailadressen wilt toevoegen aan het adresboek. 

Websiteoptimalisatie.net

Freelance website marketeer en tekstschrijver, gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, verhogen van de conversie (hoeveel bezoekers klant worden) en het gebruik van psychologische aspecten in teksten en design.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *