Een e-mail link zonder spam

Je wilt graag dat potentiële klanten contact met je opnemen. Een goede manier daarvoor is een contactformulier. Een aantal bezoekers mailt liever direct, daarom is het verstandig om ook je e-mail adres op de site te zetten. Er is een handige methode die ervoor zorgt dat het adres een link wordt en de lezer niet jouw adres hoeft te kopiëren of over te tikken in het mailprogramma. Dit is een mailto link. Echter zit hier een groot nadeel aan en dat is dat Spambots deze kunnen traceren en je vervolgens overspoeld wordt met berichten waar je niet op zit te wachten. Er is een manier om dit te omzeilen en je toch een e-mail link op je site hebt.

Wel of geen link

Misschien heb je wel eens een mailto link op je site geplaatst en ondervonden hoeveel spam je dan krijgt. Wellicht wist je niet eens dat die ongewenste mailtjes komen door die link op je site. Je kunt controleren of je een dergelijke link hebt door in de HTML code te kijken. Als je deze code vindt hebt, kunnen de bots je adres traceren:

<a href=”mailto:jouw@e-mailadres.nl”>linktekst</a>

Dus dan maar geen link aan het e-mail adres plakken? Je kunt spam voorkomen door alleen je e-mail adres op de site te zetten, zonder een link. Wil je echter dat de bezoekers zo vaak mogelijk contact op nemen, moet je het ze makkelijk maken. Als je geen link hebt, dienen ze de tekst selecteren, kopiëren en plakken in het mailprogramma, of het hele adres overtikken. Met een link is dit slechts 1 klik. Maar hoe zorg je nou dat je geen spam via die link krijgt?

E-mail adres coderen

Elk karakter heeft een numeriek equivalent. Deze koppelt elke letter, cijfer, leesteken of symbool aan een reeks getallen. zie http://www.lookuptables.com/ Door de volledige e-mail link om te zetten in deze codes, herkent de spambot de link niet en blijft je inbox schoon. Met een javascript zet je de codes om in leesbare tekst op je website en de bezoeker kan makkelijk op de link klikken.

Gratis spamloze e-mail link

Wil je een e-mail link die niet wordt gezien door spambots en heb je geen zin om de hele code om te zetten in codes? Stuur me een e-mail met als onderwerp ‘link zonder spam’ en zet daarin jouw e-mail adres en eventueel de tekst die je de link wil geven en ik stuur je gratis de code die je in je HTML code kunt plakken. Je kunt daarvoor onderstaande, niet door spambots te traceren, e-mail link gebruiken:

Websiteoptimalisatie.net

Freelance website marketeer en tekstschrijver, gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, verhogen van de conversie (hoeveel bezoekers klant worden) en het gebruik van psychologische aspecten in teksten en design.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *