Webwinkel beginnen

wood-coffee-iphone-notebookJe wilt een webwinkel beginnen en je vraagt je af waar te beginnen. Er zijn nogal wat mogelijkheden van een software as a service contract tot de maatwerk implementatie van je eigen webshop. Welke keuze moet je maken en waar moet je allemaal aan denken?

Er zijn een aantal belangrijke afwegingen die je zal moeten maken, zoals:

  • Hoeveel producten wil je gaan verkopen?
  • Hoe ga je bezoekers trekken voor je site?
  • Welk imago wil je voor je webshop neerzetten?
  • De technische en grafische eisen
  • Beschikbaar budget

Het aantal producten 

Als je een beperkt aantal producten wil verkopen heb je geen super snelle database structuur nodig en is dat geen beperking van de mogelijkheden. Bij een webshop met veel producten heb je wel een goede database nodig om de laadsnelheid van je webshop te bevorderen. Bij veel producten heb je al snel een maatwerk webshop nodig. Vaak wordt het CMS systeem Magento hiervoor gebruikt.

Bezoekers

De manier waarop je bezoekers denkt te gaan krijgen is van belang voor de selectie van de software. Wil je bezoekers via de zoekmachines op je website krijgen dan zal je ervoor moeten zorgen dat je de website goed kan optimaliseren.

Imago

Wil je luxe producten aanbieden met een hoog service niveau of wil je de markt veroveren met een zo laag mogelijke prijs? Daar zal de look en feel van de website op moeten aansluiten. Bij sommige aanbieders zijn de mogelijkheden erg beperkt terwijl bij andere aanbieders alles mogelijk is. Als er gewerkt wordt met standaard templates zal er een geschikte template beschikbaar moeten zijn.

Technische en grafische eisen

Een andere belangrijke factor is de eisen die er zijn wat betreft techniek en het grafische ontwerp. Heb je hoge eisen, en specifieke wensen of wil je gewoon een webshop die technische goed functioneert? Als je al snel tevreden bent dan heb je uiteraard meer opties dan wanneer je hele specifieke eisen hebt.

calculator-calculation-insurance-finance-53621Budget

Ook het budget speelt een rol. Wil je het eerst voorzichtig proberen en dus voor een goedkope aanbieding kiezen, of wil je direct groot uitpakken?

Er zijn veel aanbieders die kunnen helpen met je eigen webwinkel beginnen. Het is belangrijk om eerst vooronderzoek te doen en te bepalen wat je precies nodig hebt. Aan de hand daarvan kan je een shortlist maken met een paar aanbieders waar je mee in gesprek wil om ze beter te leren kennen. Daarna kan je kiezen met welke partij je je webwinkel wil beginnen.

Websiteoptimalisatie.net

Freelance website marketeer en tekstschrijver, gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, verhogen van de conversie (hoeveel bezoekers klant worden) en het gebruik van psychologische aspecten in teksten en design.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *