Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheid is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij website optimalisatie. Toch wil ik er een blog aan wijden. Er is namelijk een buitengewoon belangrijke connectie. Want zonder tevreden klanten is het eindresultaat van een optimale website erg laag. Met een optimalisatie website bedoel ik zowel qua vindbaarheid als qua conversie een optimale website. Ja, het korte termijn resultaat lijkt positief, er komen nieuwe bezoekers en daaruit ontstaan nieuwe klanten. Google analytics laat mooie statistieken zien. Toch gaat er iets mis. Ontevreden klanten lopen vroeg of laat weer weg naar de concurrent. En dan beginnen we weer van voor af aan met website optimalisatie, conversie optimalisatie etc. En als het tegenzit kunnen we nog met SERM aan de slag ook. SERM staat voor Search Engine Reputation Management, het management van je reputatie in de zoekmachine. En dat kan aandacht vragen als er ontevreden klanten zijn die ook nog een berichtje over je dienstverlening achterlaten op het internet.

Onderzoeken tonen aan dat een nieuwe klant krijgen vijf keer zoveel energie en tijd kost als aan een bestaande klant op de langere termijn meer verkopen. Begrijp je waarom klanttevredenheid zo belangrijk is? Dan begrijp je ook waarom ik hier vandaag eens over schrijf.

Hoe staat het met de klanttevredenheid van jouw bedrijf? Heb je daar inzicht in? Een klanttevredenheidsonderzoek is de manier om te meten hoe tevreden je klanten zijn. Recent kwam ik in aanraking met het bedrijf Team Loyalty.  Zij hebben een informatieve pagina over klanttevredenheidsonderzoek waar je eens een kijkje zou moeten nemen. De website spreekt mij al direct aan qua look & feel. Ze doen geen klanttevredenheidsonderzoek voor het onderzoek, ze verbinden er direct doelen en acties aan waar je als organisatie mee aan de slag kunt om de klanttevredenheid te verbeteren. Hoe hoger de klanttevredenheid hoe beter de klantbinding en hoe meer rendent ook de website optimalisatie en conversie optimalisatie uiteindelijk krijgt. Ik hoop je hiermee in elk geval aan het denken gezet te hebben over de klanttevredenheid van jouw bedrijf.

Websiteoptimalisatie.net

Freelance website marketeer en tekstschrijver, gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, verhogen van de conversie (hoeveel bezoekers klant worden) en het gebruik van psychologische aspecten in teksten en design.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *