Het contactformulier is verzonden, en nu?

conversie dankpagina verhogenIn Hoe zorg je dat mensen contact met je opnemen heb je tips kunnen lezen voor een goede contactpagina. Maar nadat je bezoekers het formulier hebben ingevuld en op de verzendknop hebben gedrukt is het kwaad nog niet geschied. Na het versturen komen ze op je bedankpagina. Dat is een bevestiging dat alles goed is gegaan. Tenminste…

Het is goed dat je de bezoekers bedankt. Ze hebben tenslotte de moeite gedaan om de gegevens in te vullen. Omdat er op internet van alles fout kan gaan, blijven websitebezoekers onzeker. Na het versturen van een formulier hebben ze vaak nog de volgende vragen:

  • Is het goed gegaan, zijn mijn gegevens goed ontvangen?
  • Wat kan ik nu verwachten? Hoe antwoord je en wanneer precies?
  • Wat zijn de contactgegevens als ik nog vragen heb?
  • Hoe kom ik weer weg van deze bedankpagina

Als de bezoeker na het versturen van de gegevens geen vragen heeft en een positief gevoel krijgt, heeft hij ook al snel een goed gevoel over de dienstverlening. Hierdoor is de kans groter dat hij daadwerkelijk klant wordt. Neem daarom even aandacht voor de bedankpagina. Dit wordt vaak vergeten, maar door er wel aandacht aan te besteden heb je al snel een voorsprong op de rest.

Het feit dat je bezoekers op de bedankpagina komen, betekent niet altijd dat alles goed is gegaan. Je kan deze onzekerheid wegnemen door bijvoorbeeld een e-mail naar de klant te sturen met daarin de informatie die zij hebben verstuurd (met natuurlijk erbij vermeld wanneer ze antwoord krijgen). Ook kun je op de bedank pagina zetten ‘de volgende informatie is verstuurd: [opsomming info]’. Zo kan de bezoeker nog alles nalopen. Zorg dat de klant goed weet wat er verder gaat gebeuren. Zet er bijvoorbeeld bij dat je in de regel binnen een werkdag contact opneemt. Zet nog een keer extra je telefoonnummer op de bedankpagina voor het geval ze nog iets willen toevoegen, of eerder contact willen. En als laatste: zet een button of link naar de homepagina op de bedankpagina zodat de bezoeker niet hoeft te zoeken.

 

Websiteoptimalisatie.net

Freelance website marketeer en tekstschrijver, gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, verhogen van de conversie (hoeveel bezoekers klant worden) en het gebruik van psychologische aspecten in teksten en design.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *