Verleiding in een bushokje

Poster villa Arena         Lopend over het Centraal Station in Amsterdam viel plotseling mijn oog op een reclame poster aan de binnenkant van een bushokje. Het was een affiche van Woonmall Villa Arena met daarop een vork die in een gestileerde sliert pasta stak, een titel en informatie. Meteen vielen mij de volgende dingen op:

  • De vork liep vanuit de rechter bovenhoek schuin naar beneden en wees naar vier blokken met aanbiedingen. Op deze manier word je automatisch naar de aanbiedingen gestuurd. Zo bepaalt de maker welke richting je kijkt en komt de boodschap over.
  • Woorden die de aandacht trekken zijn onder andere: gratis en korting. Deze woorden prikkelen het gevoel dat je mazzel hebt en dit maakt dat je verder leest.

Door het gebruik van de vork bepaalt de maker de kijkrichting. De aandacht wordt meteen getrokken naar het gedeelte van de poster die interesseren waardoor je er meer dan een vluchtige blik op werpt. Jammer dat de blokken zelf niet zo opvallen. Hierdoor gaat je blik toch snel weer naar het logo en de vork die prominent aanwezig zijn. Deze technieken kun je ook gebruiken op je website. Hierover meer in Hoe maak ik mijn homepage winstgevend – 4 tips.

Websiteoptimalisatie.net

Freelance website marketeer en tekstschrijver, gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, verhogen van de conversie (hoeveel bezoekers klant worden) en het gebruik van psychologische aspecten in teksten en design.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *