Website optimalisatie = webpagina optimalisatie

website optimalisatie elke paginaBij website optimalisatie voor de zoekmachine (SEO) en Adwords zijn de pagina’s van je website erg belangrijk. Niet alleen omdat de content invloed heeft op de positie in de zoekresultaten of hoogte van de klikprijs, maar ook omdat de zoekmachine werkt met pagina’s en niet met je hele website. De zoekmachine stuurt de zoeker naar een bepaalde pagina. Een onduidelijke pagina kan je klanten kosten, zorg dus dat elke pagina volledig is.

Elke pagina is een homepagina

De homepagina wordt veel gezien als de startpagina. In de regel is dit zo, maar optimaliseer je jouw website voor de zoekmachine, dan heb je kans grote kans dat de potentiële klant niet via de homepagina binnenkomt. De zoekmachine kijkt namelijk naar pagina’s en niet naar websites. Zoekt een klant naar een bepaald product, heb je best kans dat Google de pagina met productbeschrijving als meest relevant ziet en de zoeker daar naartoe stuurt. Als jouw site zo gebouwd is dat alleen vanaf de homepagina duidelijk is hoe iets werkt, is er grote kans dat de bezoeker weer weg klikt.

Bij website optimalisatie is het daarom belangrijk dat je niet alleen naar je website in het algemeen kijkt. Door zoekmachines komt niet al je verkeer bij je beginpagina uit. Zorg daarom dat de bezoeker op elke pagina weet wat hij/zij moet doen en op jouw site kan verwachten.

duidelijke pagina's bij zoekmachine optimalisatie

Als een klant zoekt op 'zoekmachine optimalisatie', is er grote kans dat deze op de betreffende pagina komt en niet op de homepagina. De pagina staat namelijk hoger.

Tips voor pagina optimalisatie

Ga je jouw website optimaliseren, zijn er een aantal punten waarmee je kunt zorgen dat de bezoeker op elke pagina goed terecht komt:

  • Zet een duidelijke tagline onder je logo – door een helder tekstje onder je logo te zetten, weet je altijd wat voor site het is.
  • Plaats op elke pagina contactinformatie zoals een telefoonnummer
  • Zet onder iedere tekst wat de klant nu moet doen (bijv contact opnemen, call-to-action).
  • Voeg geen losse teksten zoals productbeschrijvingen toe, maar zorg dat deze als een pagina opgemaakt is.
  • Zorg dat op elke pagina het hoofdmenu goed zichtbaar is.
  • Verwerk in elke tekst links naar andere delen van je website.

Websiteoptimalisatie.net

Freelance website marketeer en tekstschrijver, gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, verhogen van de conversie (hoeveel bezoekers klant worden) en het gebruik van psychologische aspecten in teksten en design.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *